Події

Порошенко: За роки незалежності понад 42 тис. військовослужбовців узяли участь у миротворчих операціях

Президент України Петро Порошенко привітав українських миротворців з їхнім професійним святом і побажав їм миру та спокою.

"Цьогоріч виповнюється 25 років від початку активної участі нашої держави в міжнародній миротворчій діяльності. Бездоганне виконання завдань, мужність і високий професіоналізм українських миротворців забезпечили визнання України як впливового суб'єкта європейської та світової систем безпеки і створили сприятливі умови для формування позитивного іміджу нашої держави у світі", - зазначив президент у своєму привітанні, розміщеному на сайті глави держави.

За його словами, за час незалежності понад 42 тис. українських військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів узяли участь у миротворчих місіях під егідою ООН, ОБСЄ, ЄС.

"У важкий для держави час українські миротворці одними з перших стали на захист рідної Вітчизни й успішно застосують отриманий у миротворчих операціях і місіях досвід у зоні проведення АТО", - зазначив П.Порошенко.

Він побажав військовослужбовцям та їхнім родинам міцного здоров'я, миру та спокою. "Нехай ваші високі професійні та моральні якості і далі служать ідеалам гуманізму та справі захисту життів людей", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ