Події

КС 30 травня продовжить розгляд справи щодо закону про люстрацію та питання звільнення суддів

Конституційний Суд України у вівторок, 30 травня, продовжить розгляд справ про відповідність Конституції законів про люстрацію і про запобігання корупції, а також питання звільнення суддів КС Юрія Бауліна і Сергія Вдовиченка.

Згідно з порядком денним на вівторок, опублікованим на сайті КС, продовжиться розгляд справи за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) п. 6 ч. 1, п.п. 2, 13 ч. 2, ч. 3 ст. 3 закону України "Про очищення влади", 47 народних депутатів України щодо конституційності ч. 3, 6 ст. 1, ч. 1, 2, 3, 4, 8 ст. 3, п. 2 ч. 5 ст. 5, п. 2 прикінцевих та перехідних положень закону і Верховного суду щодо конституційності ч. 3 ст. 1, п.п. 7, 8, 9 ч. 1, п. 4 ч. 2 ст. 3, п. 2 прикінцевих та перехідних положень закону (закрита частина пленарного засідання).

Судді КС також продовжать розглядати справу за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо конституційності окремих положень закону України "Про запобігання корупції" та статті 366-1 Кримінального кодексу України (закрита частина пленарного засідання).

Крім того, продовжиться розгляд питання про звільнення суддів КС С.Вдовиченка і Ю.Бауліна (нині в.о. голови КС).

Як повідомлялося, в березні 2016 року КС відмовив у відводі шести суддів (в тому числі Ю.Бауліна і С.Вдовиченко) у справі про відповідність закону про люстрацію Конституції України.

У березні поточного року закінчився трирічний термін повноважень Ю.Бауліна на посаді голови Конституційного суду, він продовжує виконувати обов'язки глави КС як старший за віком суддя.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ