Події

Кабмін схвалив впровадження технології Blockchain в роботу Держреєстру прав на нерухоме майно і системи СЕТАМ

Кабінет Міністрів України схвалив впровадження технології блокчейн (Blockchain) у роботу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Для поліпшення інвестиційного клімату для розвитку і підтримки інноваційних технологій, безпеки даних Держреєстру прав на нерухоме майно і системи електронних торгів арештованим майном, уряд погодився на пропозицію Міністерства юстиції України та Державного агентства електронного управління на впровадження технології Blockchain

Як повідомлялося, у квітні Кабмін домовився з американською технологічною компанією Bitfury Group про створення для України повномасштабної системи електронного управління з технології Blockchain.

Blockchain (укр. блокчейн) – це ланцюжок блоків транзакцій, побудована за певними правилами з формованих блоків транзакцій. Вперше термін з'явився як назва розподіленої бази даних, реалізованої в криптовалюті Bitcoin. Особливість системи полягає в тому, що вона здатна в реальному часі записувати і відслідковувати будь-які транзакції у всіх сферах застосування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ