Події

Біля Кабміну пройшла акція за декриміналізацію статті КК про покарання за зберігання невеликої кількості наркотиків

Під будівлею Кабінету Міністрів у суботу вдень пройшла акція за перегляд державної політики у сфері обігу наркотиків і за декриміналізацію незначних порушень, пов'язаних зі зберіганням невеликої кількості заборонених наркотичних речовин без мети їх збуту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під будівлею українського уряду зібралося близько 100-150 осіб. Вони висловили своє обурення діяльністю МВС України в сфері боротьби з обігом наркотиків, зокрема, за 2016 рік.

Так, згідно з даними Вищої судової адміністрації України, минулого року за збут наркотиків засудили тільки 729 осіб, а за незначні порушення, пов'язані зі зберіганням невеликої кількості заборонених речовин без мети їх збуту, було винесено понад 5 тис. вироків відповідно до Кримінального кодексу України.

Учасники акції переконані, що правоохоронці не будуть системно розслідувати тяжкі злочини, пов'язані з наркотиками, доки існуватиме законна можливість кримінального переслідування за зберігання незначної кількості заборонених речовин.

Порядок на місці проведення акції забезпечували правоохоронці. Все минуло спокійно, без інцидентів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ