Події

У профільному комітеті ВР заявляють про намір заблокувати будівництво "Охматдиту" наприкінці місяця

Член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська заявила про намір заблокувати через суд будівництво лікувально-діагностичного центру Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит".

"Ми зробимо спробу (30 травня - ІФ) заблокувати через суд будівництво НДСЛ "Охматдит", тому що Національна поліція нічого не зробила для того, щоб передати підозри про повернення грошей, вкрадених на будівництві "Охматдиту". Забудовники часів Азарова намагатимуться заблокувати і відсудити 62 млн грн вкрадених коштів у нашого державного підприємства", - сказала О.Корчинська під час години запитань до уряду в п'ятницю.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що нині тривають повномасштабні будівельні роботи і будівництво першої черги буде завершено, як і було обіцяно.

"Ми поки що розв'язали цей вузол корупційних проблем, розрубали, ми лише змогли розблокувати будівництво. Там є, дійсно, всі ці історії, про які ви говорите, які потребують і відповідних судових рішень, і підходу правоохоронної системи. Ми це все розуміємо, і робимо все для того, щоб завершити будівництво", - сказав він.

Як повідомлялося, правоохоронні органи спільно з опікунською радою "Охматдиту" повернули до держбюджету 59,8 млн грн, незаконно використаних у грудні 2015 року підрядниками будівництва дитячої лікарні. У лютому 2016 року кошти було заарештовано. Державна аудиторська служба підтвердила їх нецільове використання у рамках перевірки, ініційованої СБУ. У січні 2017 року суд скасував арешт 60 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ