Події

Блокування в Україні російських соцмереж є боротьбою з російською пропагандою

Президент України Петро Порошенко заявляє, що блокування доступу до російських соціальних мереж є заходом протидії російській пропаганді.

"Три роки Україна живе в умовах війни, в умовах агресії проти незалежної нашої країни з боку Російської Федерації. Важливою для росіян частиною цієї війни є гібридна війна, яку провадять інформаційні війська РФ. Величезні пропагандистські бюджетів викидаються для дестабілізації ситуації, як усередині України, так і всередині Європи", - сказав президент на прес-конференції після церемонії підписання законодавчого рішення про введення безвізового режиму для громадян України в Страсбурзі в середу.

Глава Української держави порівняв нинішнє рішення РНБО України з прийнятим раніше рішенням про заборону трансляції на території України російських телевізійних каналів.

"Це мало певні незручності, але час довів, що ми все робимо правильно", - сказав П. Порошенко.

Президент України наголосив на неприпустимості спроб розмежування дій, спрямованих на втручання в демократичні процеси у світі шляхом порушення кібербезпеки і зусиль російської пропаганди за надання впливу на процеси в демократичних країнах, зокрема за допомогою соціальних мереж.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ