Події

Санкції повинні мати елемент несподіванки - РНБО

Санкції, які застосовуються до держави-агресора, її осіб та продуктів, повинні мати елемент несподіванки, вважає керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров.

"У принципі інформація (про санкції - ІФ) раніше поширювалася. Звісно, є деяка комунікативна недоробка держави з одного боку. З іншого боку, якби інформацію про підготовлювані санкції було офіційно озвучено, було б більше часу підготуватися й мімікрувати низці компаній. Усе-таки має бути елемент несподіванки, щоб не можна було вивести активи, внести зміни до господарської діяльності, в санкціях важлива несподіванка", - констатував він під час круглого столу на тему "Нові санкції щодо країни-агресора: що далі?" у Києві в середу

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції проти соціальних мереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" та їх сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндекса" та Mail.ru заборонено на три роки.

Крім того, в списку розробники ПЗ - ДП "Єврософтпром" і ТОВ "Скайлайн Софтвер", ТОВ "Софтлайн Груп Україна", ТОВ "НВО "ЕДД", ТОВ "Оптима-Україна", три компанії, пов'язані з "Енвіжн-Україна", а також ТОВ "Сапран Україна", ТОВ "Монт УА".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ