Події

Євробачення довело, що українські правоохоронці можуть працювати злагоджено

Завдяки злагодженій роботі правоохоронців під час проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" вдалося не допустити терористичних проявів, хоча передумови для цього були, заявляє глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Ми дуже переживали, щоб Євробачення пройшло без надзвичайних подій... Тому готувалися... Євробачення показало, що українська правоохоронна система може працювати злагоджено... Вдалося не допустити жодного злочину терористичного характеру", - сказав В.Грицак.

Відповідаючи на питання про те, чи мав намір хтось скоїти такий злочин, глава СБУ сказав: "Так, у нас у перевірці було чимало осіб, громадян України, які підтримують контакти з ватажками "ЛНР", "ДНР", представниками спецслужб РФ".

"Ці люди контактували з ними. І цих людей ми посилено й оперативно контролювали. Деяких ми викликали, опитували, допитували, впливали на них, щоб розуміти ситуацію", - розповів Грицак.

Департамент комунікації Національної поліції України в понеділок інформує про те, що майже всі делегації країн-учасниць конкурсу вже відбули з країни.

У Нацполіції нагадали, що за час проведення Євробачення-2017 по допомогу в поліцію звернулося 12 іноземців. Йдеться переважно про незначні майнові злочини: 8 крадіжок, 2 шахрайства та 2 нещасних випадки.

Для гарантування безпеки були залучені понад 10 тис. правоохоронців. Поліція використовувала сучасне обладнання і новітні технології для надійного гарантування громадської безпеки та правопорядку під час проведення масових заходів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ