Події

Нафта знову дешевшає в п'ятницю, Brent торгується біля $ 48,25 за барель

Ціни на нафту знову перейшли до падіння в п'ятницю і опустилися до мінімумів з кінця листопада минулого року, знівелювавши зростання, викликане заходами ОПЕК щодо скорочення видобутку.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:38 опустилася на $ 0,13 (0,27%) - до $ 48,25 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $ 0,24 (0,53%) - до $ 45,28 за барель.

З початку тижня Brent подешевшала на 6,7%, WTI - на 8,2%.

Падіння обумовлене побоюваннями з приводу стрімкого зростання видобутку в США і сумнівами в ефективності заходів ОПЕК.

Видобуток в США зростає 11 тижнів поспіль і досяг максимуму з серпня 2015 року. У свою чергу, це призвело до підвищених запасів палива в країні - запаси нафти на минулому тижні скоротилися, але слабкіше, ніж очікували експерти, а резерви бензину виросли, що нехарактерно для даної пори року.

Крім того, учасники ринку нервують перед засіданням ОПЕК, яке відбудеться в кінці травня і на якому буде обговорюватися питання продовження угод про обмеження видобутку.

З одного боку, багато країн ОПЕК сигналізували про готовність підтримати пролонгацію угоди. Однак, наприклад, Лівія, звільнена від участі в ньому, нарощує видобуток, яка відновилася до 700 тис. Б/д. Влада країни планує збільшити її ще на 500 тис. Б/д в поточному році, хоча аналітики сумніваються, що це піддається реалізації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ