Події

Зняття з розшуку Інтерполом представників режиму Януковича пов'язані з недосконалістю українського законодавства

Нещодавні рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку представників режиму екс-президента України Віктора Януковича пов'язані з недосконалістю кримінально-процесуального законодавства України щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook.

"Зокрема, постанову судів про дозвіл на затримання з метою приводу в суд для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається постановою про утримання підозрюваного/обвинуваченого під вартою", - зазначив заступник генпрокурора.

Відповідно, наголосив Є. Єнін, згідно з правилами Інтерполу, особа, щодо якої обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, не може бути оголошена в міжнародний розшук.

"Окремі районні суди Києва відмовляються виносити постанови про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без участі підозрюваного. Водночас, ці рішення Інтерполу не мають ніякого значення для початку судового процесу за обвинуваченням В. Януковича в державній зраді, що розпочнеться 4 травня ц. р.", - розповів заступник генпрокурора.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ