Події

Син екс-голови Тячівської РДА намагався вивезти з України $400 тис.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявляє, що син колишнього голови Тячівської РДА намагався вивезти з України $400 тис.

Як написав Г. Москаль на своїй сторінці в Facebook, увечері 1 травня "прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, мешканців Тячівського району Закарпатської області: 24-річного Михайла Йовдія і його дружину - 23-річну Олену Йовдій"

За інформацією очільника Закарпаття, вони перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati в міжнародному пункті пропуску "Солотвино - Сігет Мармацієй".

Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили $400 тис., "захованих під запасним колесом, гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в'їзді в Румунію", пише Г. Москаль.

Він також інформує, що Михайло Йовдій - це син Василя Йовдія, керівника партії "Єдиний центр" у Тячівському районі, колишнього неодноразового голови Тячівської райдержадміністрації.

Г. Москаль пише, що незадекларовані $400 тис., швидше за все будуть конфісковані в держбюджет Румунії.

Глава області також зазначив, що доручив прокуратурі та СБУ провести ретельну перевірку, чому українські митники не помітили $400 тис., під запасним колесом, і притягнути їх до відповідальності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ