Події

Прокуратура АР Крим відкрила провадження щодо розміщення на сайтах Peugeot та "Ашан" інформації про представництва на півострові

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні за результатами звернення народного депутата України Олексія Гончаренка про перевірку відомостей щодо розміщення на офіційних сайтах дилерів французьких компаній Peugeot та "Ашан" інформації про їхні представництва на тимчасово окупованій території півострова.

"За результатами розгляду звернення прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї)", - повідомляє в четвер прес-служба прокуратури АР Крим.

В інформації зазначено, що під час досудового розслідування слідство встановить законність постачання товарів на територію Автономної Республіки Крим відповідно до вимог чинного законодавства в частині дотримання порядку в'їзду та виїзду й у разі виявлення порушень буде вжито заходів прокурорського реагування.

"Також будуть надіслані запити до головних офісів цих компаній для врегулювання питання щодо інформації на дилерських сайтах про розміщення автосалонів і магазинів на території півострова", - додали у відомстві.

Матеріали кримінального провадження, відповідно до ч. 2 ст.12 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ