Події

Обшуки СБУ в Dragon Capital стосувалися визнаної "шпигунською" програми контролю робочого часу

Обшуки в офісі ТОВ "Драгон Капітал" (Київ, українська структура Dragon Capital) стосувалися програми контролю робочого часу працівників компанії, визнаної "шпигунською", повідомляється на сторінці Dragon Capital у мережі Facebook.

"Як з’ясувалось, програмне забезпечення (ПЗ), яке СП ТОВ "Драгон Капітал" у 2015 році офіційно придбало в української компанії ТОВ "Стахановець ПРО" (правовласник ПЗ) та планувало використати як систему контролю робочого часу працівників СП ТОВ "Драгон Капітал", було в 2016 році визнано "спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Працівники СБУ мали намір вилучити всю комп'ютерну техніку компанії, що практично паралізувало б діяльність "Драгон Капіталу" і як торговця цінними паперами, і як депозитарної установи.

"Завдяки реагуванню прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших публічних діячів та ЗМІ в подальшому обшук пройшов без порушень і силового тиску з боку співробітників СБУ, і компанія нині працює у звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб (ЄДР) ТОВ "Стахановець ПРО" зареєстровано в Дніпрі. Засновником товариства є компанія "СТАХ СТАФФ МОНІТОРИНГ СОЛЮШНЗ ЛІМІТЕД" (Кіпр), кінцевими бенефіціарами якої є громадянин РФ Ігор Боровиков та двоє громадян України Сергій Шамшин та Михайло Яхимович.

Раніше цього дня в офісі інвестиційної компанії Dragon Capital (Київ) працівники СБУ здійснили обшуки та вилучили техніку.

Як повідомила керівник прес-служби Dragon Capital Ольга Білобловська, обшуки в офісі Dragon Capital пов'язані із звинуваченням у незаконному використанні ПЗ.

Водночас О.Білобловська заявила, що компанія легально та офіційно придбала ПЗ.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну в середу повідомив про інформацію, що надійшла до нього, про обшуки в Dragon Capital і доручив урядовому уповноваженому з питань інвестицій, першому заступнику фінансів Оксані Маркаровій зв'язатися з Dragon Capital для з'ясування ситуації.

"Я не маю права втручатися в роботу СБУ, але вважаю, що там усе повинно відбуватися адекватно, без паралічу роботи інвестиційного фонду. Які тоді портфелі інвестицій зайдуть в Україну?!" - сказав прем'єр.

Заснована в 2000 році Dragon Capital - одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Раніше міноритарним пакетом Dragon Capital із 2007 року володів Goldman Sachs, один із найбільших світових банків. На початку квітня 2017 року інвесткомпанія уклала угоду з банком про зворотний викуп своїх акцій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ