Події

"Тедіс Україна" сплатила 300 млн грн штрафу, у керівництва компанії відбуваються обшуки

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що компанія "Тедіс Україна" сплатила 300 млн грн штрафу, а в її керівництва нині відбуваються обшуки.

"Сьогодні відбуваються санкціоновані судом обшуки у керівників компанії "Тедіс". Щойно фірма сплатила найбільший штраф в історії Антимонопольного комітету. 300 млн грн перераховані до держбюджету України", - написав він на сторінці у Facebook у середу і виклав фотокопії відповідних документів.

Крім того, за словами Ю.Луценка, Генпрокуратура отримала документи про початок процесу зміни бенефіціарів компанії "Тедіс" - громадян РФ.

Як повідомлялося, Tedis Ukraine, створена в 2011 році як ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року була перейменована в ТОВ "Тедіс Україна".

Антимонопольний комітет України повідомляв, що кінцевими бенефіціарами компанії є громадяни Європейського Союзу та Борис Кауфман.

Наприкінці березня міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков повідомляв, що у рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" проведено понад 100 обшуків.

За даними генпрокурора Ю.Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, стосовно якого згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення погоджують із членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР"/"ЛНР. Через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 рр. виведено 2,5 млрд грн.

АМКУ наприкінці 2016 року наклав на Tedis Ukraine штрафи у розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, проте компанія оскаржила це рішення в суді.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ