Події

Троє українських військових загинуло, четверо дістали поранень у зоні АТО за минулу добу

Ситуація в районі проведення АТО загострилася: за минулу добу бойовики 65 разів обстріляли позиції Збройних сил України, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбук у середу вранці.

"За минулу добу троє українських захисників загинули, ще четверо поранені", - йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог накривав українські опорні пункти поблизу Пісків. 120-мм міномети застосував в районі Опитного і Луганського. За захисниках Авдіївки і Кам'янки били з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. За захисниках шахти "Бутівка" відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм. З озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів противник бив по українських воїнах у районі Троїцького і Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляв з кулеметів і зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував поблизу Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки і Новгородського активно діяли снайпери противника.

На приморському напрямку з 120-мм мінометів і автоматичних гранатометів ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в Новотроїцькому. Морських піхотинців поблизу Водяного і Гнутового накривав вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а проти захисників Мар'їнки застосував 82-мм міномети. По опорних пунктах в районі Красногорівки бив з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а поблизу Широкиного і Павлополя - з гранатометів і стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним і Широкиним ворог застосував також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.

На луганському напрямку вогнем артилерійських систем калібру 122-мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР і протитанкових гранатометів підрозділи бойовиків накривали українські опорні пункти поблизу Новоолександрівки. Міномети калібру 82-мм противник застосував в районі населеного пункту Жовтого, а з гранатометів різних систем обстріляв позиції поблизу Кримського і Попасної. З великокаліберних кулеметів і озброєння БТР ворог бив по захисниках Новозванівки.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", - зазначають в штабі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ