Події

Україна вимагатиме скасування рішення суду про виплату $144 млн на користь "Татнафти" у справі "Укртатнафти" - міністр юстиції

Україна буде використовувати всі законні механізми і вимагати скасування рішення міжнародного арбітражу про виплату $144 млн на користь "Татнафти" у справі "Укртатнафти", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми оскаржили рішення про стягнення з України цієї суми, воно зараз оскаржене в касаційному порядку. Сьогодні збиралася наша група, що складається з представників різних органів, з приводу того, щоб затвердити подальший процесуальний графік і стратегію роботи за цією справою. Позиція така, що поки не завершено розгляд справи по суті, ми не визнаємо такого рішення - вважаємо, що його ухвалили з порушенням міжнародного права", - сказав він.

Як повідомлялося, в квітні "Татнафта" подала клопотання до Високого суду правосуддя Лондона в Арбітражний суд Москви стосовно примусового виконання арбітражного рішення від 29 липня 2014 року, згідно з яким Україна зобов'язана виплатити компанії $144 млн у справі "Укртатнафти".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ