Події

Адвокат заявив про тиск на суд у справі про збитий у 2014 році бойовиками Іл-76

Родичі українських десантників, які загинули внаслідок авіакатастрофи збитого бойовиками в 2014 році Іл-76, заявили про тиск на суд листами від офіцерів на підтримку обвинувачуваного генерала Віктора Назарова, написаними, на їхню думку, "під копірку".

Як розповів на прес-конференції в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю адвокат Віталій Погосян, суд вивчив усі матеріали справи і 26 січня пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

За його словами, нині почали з'являтися листи груп офіцерів, які, на думку адвоката, повністю повторюють виступ у суді захисника В.Назарова.

"У відкритому доступі є відео допиту Назарова та інших генералів саме з питання посадки літака, з питання підготовки доповіді про те, що терористи мають намір збивати літаки, що у них є ПЗРК. Хто хотів це побачити, той побачив, хто не захотів - написав ці листи. Вони є тиском на суд. Ці листи незаконні та написані не тими, хто мав би право їх писати", - зазначив адвокат.

В.Погосян зауважив, що всі автори таких листів - підлеглі В.Назарова.

Адвокат також нагадав, що обвинувачення вимагає для підсудного вісім років тюремного ув’язнення, позбавлення військового звання та всіх нагород і виплати компенсації родичам загиблих у розмірі 500 тис. грн.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 було 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ В.Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ