Події

Повна відповідальність за обстріл житлових кварталів і загибель жителів Авдіївки лежить на Росії та її бойовиках

Президент України Петро Порошенко заявив, що повна відповідальність за обстріл житлових кварталів і загибель жителів Авдіївки Донецької області лежить на Росії та бойовиках, яких вона підтримує.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба президента України, під час відеоконференції з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським П.Порошенко наголосив, що за поточне жорстке загострення ситуації навколо авдіївської промзони, обстріл цивільних кварталів і загибель мирних жителів, поранення журналістів, загибель українських військових відповідальність лежить на Росії та бойовиках, яких вона підтримує.

"Наголошую, що наступ на позиції українських військ був організований російськими військами і бойовиками, які ними контролюються. Українська сторона зробила все можливе, щоб відбити ці атаки, які були розпочаті наприкінці січня", - заявив П.Порошенко на відео, яке поширила прес-служба президента України.

Президент також зазначив, що теза Російської Федерації про те, що вона не контролює бойовиків, - абсолютно хибна, тому що в кожному підрозділі перебувають кадрові російські військові, які виконують накази Російської Федерації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ