Події

В Україні з 1 січня всі кандидати на посади держслужби мають подавати е-декларації

Із 1 січня 2017 року всі кандидати на посади державної служби мають подавати електронні декларації про майно і доходи, йдеться в повідомленні прес-служби Національного агентства з питань державної служби.

Згідно з повідомленням, така декларація має охоплювати звітний рік (із 1 січня по 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади (участь у конкурсі), якщо інше не передбачено законодавством, і містити інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Законодавством можуть передбачатися особливості процедури добору кандидатів на зайняття вакантних посад суб'єктів декларування.

Наприклад, закон "Про державну службу" передбачає подання двох декларацій у процесі такого відбору: перша декларація подається особою, що хоче взяти участь у конкурсі на зайняття вакантної посади держслужби, разом з іншими документами для участі в конкурсі; друга декларація подається зазначеною особою, якщо вона перемогла в конкурсі, перед її призначенням на посаду.

В обох випадках декларація подається за минулий рік. При цьому період, охоплений відповідними деклараціями, залежить від часу їх подання: наприклад, якщо документи для участі в конкурсі було подано в грудні 2016 року, то перша декларація має охоплювати попередній 2015 рік; при цьому якщо рішення про перемогу в конкурсі було прийнято вже в 2017 році (наприклад, у січні), то друга декларація має охоплювати попередній 2016 рік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ