Події

Нацбанк України готовий до суду з тримачами єврооблігацій ПриватБанку

Включення єврооблігацій ПриватБанку в процедуру bail-in під час націоналізації повністю відповідає українському закону, погодженому з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком, і Національний банк України (НБУ) готовий обстоювати цю позицію в міжнародному суді, заявила глава НБУ Валерія Гонтарева.

"Це державницька позиція, ми її обстоюватимемо. Я не бачу жодної проблеми зустрітися в судах із цими інвесторами. Це право інвесторів оскаржити, наше право - довести, що вони професійні інвестори і не повинні розраховувати на гроші платників податків", - сказала вона на прес-конференції в Києві в четвер.

В.Гонтарева зазначила, що єврооблігації ПриватБанку купували професійні інвестори, які мали відстежувати ситуацію у банку.

"Це професійні інвестори: професійні інвестори мали цікавитися життям цієї інвестиції, вони мають запитати з пана Коломойського (найбільший екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський - ІФ), куди він подів ці гроші. Тому що наша держава докапіталізувала цей банк після того, як ми його націоналізували, після bail-in, на суму 116 млрд грн", - наголосила глава НБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ