Події

ВР відхилила законопроект про стратегічну екологічну оцінку з пропозиціями президента

Верховна Рада України відхилила законопроект №3259 про стратегічну екологічну оцінку з пропозиціями президента України Петра Порошенка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", президент України застосував право вето до закону про стратегічну екологічну оцінку, який був ухвалений українським парламентом 4 жовтня 2016 року.

Президент пояснив, що не може підписати цей закон, оскільки він пропонує різні підходи до визначення сфери та об'єкта регулювання й ускладнює процес державного планування, що може негативно позначитися на формуванні цілісної системи прогнозних і програмних документів економічного та соціального розвитку України, окремих галузей економіки та окремих адміністративно-територіальних одиниць.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", голова Верховної Ради України Андрія Парубій під час обговорення цього документа запропонував не долати вето президента, а одразу направити законопроект в профільний комітет із питань екології на доопрацювання з метою ухвалення єдиного консенсусного документа.

Проте оскільки в сесійній залі українського парламенту було замало народних депутатів, пропозицію спікера підтримав лише 201 нардеп за 226 мінімально необхідних.

А.Парубій кілька разів пропонував повернутися до розгляду цього питання, проте законопроект так і не отримав мінімально необхідної кількості голосів. Тому законопроект вважається відхиленим.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ