Події

Україна та Білорусь у 2017-2020 рр. мають намір спільно виробляти трактори, комбайни і вагони

Україна та Білорусь підготували дорожню карту з розвитку співпраці на 2017-2020 рр., в якій першочерговим напрямом є проекти у сфері машинобудування, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі (МЕРТ).

Згідно з повідомленням, для обговорення розвитку промислової кооперації між країнами 23 грудня зустрілися заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко і заступник міністра промисловості Білорусі Дмитро Корчик.

"Розвиток співпраці у сфері машинобудування - один із головних пріоритетів українсько-білоруської співпраці. У підготовленій дорожній карті з розвитку співпраці на 2017-2020 рр. відображені насамперед проекти машинобудування, зокрема виробництва тракторів, зерно- і кормозбиральних комбайнів, вагонів, будівельної і комунальної техніки", - наводить прес-служба слова Ю.Бровченка.

Планується, що Україна та Білорусь спільно вироблятимуть тролейбуси, розширять модельний ряд ліфтів спільного виробництва.

Також планується організація низки спільних виробництв, зокрема сільськогосподарської техніки разом із холдингом "Гомсільмаш".

За даними міністерства, в січні-серпні поточного року товарообіг між Україною та Білоруссю становив $2,3 млрд грн, що на 9% більше порівняно з відповідним періодом минулого року (з них $537,4 млн - український експорт і $1,76 млрд - імпорт).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ