Події

ВР виділила додатково 150 млн грн на кіберзахист

Верховна Рада ухвалила рішення збільшити видатки на розвиток, модернізацію та функціонування системи кіберзахисту в Україні, передбачені бюджетом на 2017 рік, на 150 млн грн.

Згідно з розміщеним на сайті ВР висновком парламентського комітету з питань бюджету до проекту цього закону від 21 грудня, на забезпечення функціонування державної системи спеціального зв'язку та захисту інформації із загального фонду бюджету буде додатково виділено 7 млн грн. У свою чергу на розвиток і модернізацію державної системи спеціального зв'язку та захисту інформації буде виділено додаткові 143 млн грн.

Водночас, згідно з доповненням до проекту державного бюджету від 15 вересня, наступного року планується виділити на забезпечення функціонування державної системи спеціального зв'язку і захисту інформації 911 млн грн із загального фонду бюджету та 12 млн зі спеціального. У свою чергу на розвиток і модернізацію державної системи спеціального зв'язку та захисту інформації планується виділити 256 млн грн із загального фонду бюджету.

Як зазначав 14 грудня секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, близько тижня тому розпочалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси державних органів, об'єктів критичної інфраструктури та установ недержавного сектора.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ