Події

Рада ухвалила закон про фінансування патронатних сімей з місцевих бюджетів

Оплата послуг щодо здійснення патронату над дитиною і виплата соціальної допомоги на утримання дитини у сім'ї патронатного вихователя з 1 січня 2019 р. здійснюватимуться з місцевих бюджетів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний закон №4970 "Про внесення змін до бюджетного кодексу України" підтримали 278 депутатів на пленарному засіданні у вівторок увечері.

Закон визначає механізм оплати послуг патронатних вихователів і виплати соціальної допомоги на утримання дитини у сім'ї патронатного вихователя.

Згідно з ухваленим законом з 1 січня 2019 р. витрати на оплату послуг щодо здійснення патронату над дитиною і виплату соціальної допомоги на утримання дитини у сім'ї патронатного вихователя можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів. До 1 січня 2019 р.. витрати на оплату таких послуг можуть здійснюватися з державних програм соціального захисту, з бюджетів міст республіканського значення АР Крим і обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об'єднаних територіальних громад.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ