Події

Президент ЄБРР у розмові з Порошенком підтримав рішення про націоналізацію Приватбанку

Президент України Петро Порошенко та президент Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті у телефонній розмові обговорили ситуацію з ПриватБанком та реформи в країні.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, президент ЄБРР підтримав рішення про передання Приватбанку у власність держави.

"Ми вважаємо правильним і сміливим Ваше рішення його націоналізувати і готові надати всю необхідну допомогу", - цитує С. Чакрабарті прес-служба.

Він також високо оцінив дії української влади на шляху до очищення банківської системи і впровадження реформ у країні.

Раніше в повідомленні ЄБРР було зазначено, що С. Чакрабарті заявив про підтримку рішення уряду України про націоналізацію найбільшого в країні Приватбанку: "Кроки, зроблені сьогодні урядом і Національним банком за співпрацю акціонерів – це найреалістичніший спосіб забезпечити майбутнє банку і, у кінцевому підсумку, зміцнити всю банківську систему".

"Я б також хотів наголосити, що у випадку Приватбанку радником уряду в управлінні банком виступатиме респектабельна західна компанія. ЄБРР, безумовно, також готовий запропонувати співпрацю в знаходженні оптимального рішення для Приватбанку. Ми вже запропонували уряду скористатися нашим досвідом", – сказав глава ЄБРР.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ