Події

Коболєв вважає недоцільною передачу ОПЗ в управління "Нафтогазу України"

Передача ПАТ "Одеський припортовий завод" в управління НАК "Нафтогаз України" або ПАТ "Укргазвидобування" є економічно недоцільною, вважає голова правління держхолдингу Андрій Коболєв.

"Що стосується передачі цього заводу: ми не вбачаємо в цьому економічного сенсу. Як мінімум, нам його не продемонстрували. Якщо мета цієї ідеї - подальше безоплатне використання ресурсу газу нашої групи для виробництва добрив і без розрахунків, то відповідь - ні", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, заборгованість ОПЗ за газ, який постачає "Нафтогаз", на кінець 2016 року сягне 1,5 млрд грн. "Графіки його погашення нам незрозумілі", - наголосив А.Коболєв.

При цьому, за його словами, з моменту ухвалення Кабінетом Міністрів рішення про покладання на НАК спеціальних зобов'язань щодо постачання ОПЗ газу завод перерахував держхолдингу лише 5 млн грн. У зв'язку з цим нині тривають переговори з Фондом держмайна (ФДМ) України з метою з'ясувати причини такої низької платоспроможності підприємства.

"Ми кілька разів запитували у заводу, щоб вони пояснили, що відбувається з тими грошима, які вони отримують, продаючи добрива та не розраховуючись із "Нафтогазом". Поки що відповідь на це питання не отримано", - додав він.

Раніше голова ФДМ Ігор Білоус заявив, що ОПЗ після провалу приватизаційного конкурсу може бути зупинено або передано в управління компанії з ресурсом газу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ