Події

Мінфін України збільшить пропозицію ОВДП через провал приватизації та відсутність транша ЄС

Провал приватизації, яка мала би принести держбюджету 2016 17 млрд грн, і затримка з отриманням EUR600 млн другого транша макрофінансової допомоги ЄС змушує Міністерство фінансів збільшувати пропозицію облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП), щоб замістити це фінансування, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Треба ці гроші замістити, а це неможливо зробити", - сказав міністр, критикуючи роботу Фонду держмайна на конференції в Bendukidze Free Market Center.

За його словами, знайти заміну EUR600 млн від ЄС за три тижні до нового року також складно.

"Будемо максимально заміщувати за рахунок внутрішніх запозичень. А якщо не вистачить, то ініціювати зміни до держбюджету", - уточнив О. Данилюк журналістам.

Як повідомлялося, Мінфін уже вніс зміни в графік проведення первинних аукціонів з розміщення ОВДП в грудні. Зокрема, будуть проведені п'ять аукціонів з розміщення валютних облігацій, тоді як раніше в планах був лише один подібний аукціон.

Востаннє доларові ОВДП Мінфін розміщував 20 вересня. Тоді йому вдалося продати дворічні облігації на $100,14 млн у ставках до 6,5% річних.

Крім цього, 25 жовтня Мінфін реалізував також ОВДП в євро на EUR141,34 млн під 4% річних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ