Події

Україна закупила станції радіоелектронної боротьби в країнах Європи і вже поставила на озброєння станції власної розробки - Полторак

Україна закупила станції радіоелектронної боротьби в країнах Європи і наразі здійснює їх приймання, розробка аналогічних вітчизняних засобів вже завершена і перші системи вже поставлені на озброєння, заявляє міністр оборони Степан Полторак.

"Росія експериментує і відчуває те, що у них нове є, передусім у питаннях, пов'язаних з розвідкою і радіоелектронною боротьбою. Але у нас є напрацювання сьогодні нашого військово-промислового комплексу. Крім того ми закупили, я б не хотів говорити кількість їх, станції радіоелектронної боротьби в європейських країнах, і до кінця року вони будуть поставлені в Україну", - розповів С. Полторак журналістам у понеділок у Києві, відповідаючи на відповідне запитання.

За його словами, закуплені в європейських країнах станції наразі проходять приймання. "Сьогодні група військовослужбовців їх приймає за кордоном", - сказав міністр.

"Українські (станції радіоелектронної боротьби – ІФ) деякі вже поставлені, деякі зараз перебувають на останньому етапі випробувань – проходять державні випробування", - розповів С. Полторак.

"Думаю, що наш бойовий потенціал у питаннях, пов'язаних з радіоелектронною боротьбою, буде підвищено після отримання станцій, які ми закупили і тих станцій, щодо якихзавершено розробку та які будуть поставлені на озброєння", - резюмував він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ