Події

Порошенко сподівається на ухвалення Генасамблеєю ООН резолюції з прав людини у Криму

Президент України Петро Порошенко розраховує, що генеральна асамблея ООН проголосує за резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", ухвалену на засіданні Третього комітету Генасамблеї ООН.

"Розраховую, що Генеральна Асамблея ООН підтримає цей документ і засудить порушення прав людини, дискримінаційні заходи і практику з боку російської окупаційної влади стосовно жителів анексованого Криму, зокрема кримських татар, а також українців і осіб, що належать до інших етнічних і релігійних груп", - йдеться у зверненні глави держави до співвітчизників з нагоди Міжнародного дня прав людини.

П.Порошенко зазначив, що права людини і громадянина в Україні є однією з найважливіших суспільних цінностей.

"В умовах російської агресії проти України проблема захисту прав і свобод людини постає особливо гостро. І в цьому питанні нашу державу підтримує увесь цивілізований світ", - наголосив президент.

П.Порошенко запевнив, що Україна докладає максимум зусиль, щоб українські політв'язні, яких у Росії безпідставно кинули за ґрати, повернулися на рідну землю.

"Я щиро вдячний нашим міжнародним партнерам, особливо Європейському Союзу, що підтримують Україну щодо вимог до Російської Федерації з якнайшвидшого звільнення українських заручників, які утримуються на окупованих територіях та у російських в’язницях", - йдеться у зверненні.

П.Порошенко запевнив, що як президент України і надалі робитиме все можливе, щоб основоположне право громадян на свободу було повністю захищено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ