Події

Кабмін має намір передбачити перевагу української продукції в держзакупівлях

Кабінет Міністрів України має намір ініціювати закріплення в законодавстві пріоритету української продукції на тендерах при державних закупівлях за рівних характеристиках.

"Уряд ініціюватиме зміни до законодавства, що передбачають перевагу української продукції при однакових конкурентних умов при здійсненні державних закупівель", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час виступу перед трудовим колективом на ПАТ "АвтоКрАЗ" у Кременчуці Полтавської області в четвер, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми зробимо висновки, зокрема в національному законодавстві. Ми вважаємо, що за всіх рівних умовах конкурентності українська продукція має отримати перевагу. Це там, де ми купуємо за державні кошти. Це означає, що якщо два автомобілі, в них буде приблизно однакова ціна, і один буде "КрАЗ", то має перемагати "КрАЗ", - сказав В. Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що перед урядом сьогодні окреслено завдання створити нормальні умови для розвитку власного виробництва і збільшення його обсягів.

За його словами, сьогодні в Україні є потреба в автодорожній та комунальній техніці.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ