Події

Агентство ООН у справах біженців у 2017 р. має намір допомогти ще 2 тис. сім'ям з ремонтом пошкодженого в боях на Донбасі житла

У 2017 р. Агентство ООН у справах біженців планує продовжити програму допомоги із відновлення житла, зруйнованого в результаті бойових дій на Донбасі, повідомив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

"Я відвідав Луганськ, Донецьк і кілька сіл, які були зруйновані під час конфлікту. В деяких селах ситуація дійсно жахлива, хоча ми з іншими організаціями розгорнули програми допомоги з відновлення житла. Наше Агентство вже допомогло відновити житло 1200 сім'ям. І ми плануємо допомогти ще 2 тисячам сімей з ремонтом будинків у наступному році", - сказав Ф. Гранді в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що потреба в такій допомозі є значно більшою. "Потреба значно вища, зокрема на підконтрольних територіях", - сказав Ф. Гранді.

Як повідомлялося, Ф. Гранді прибув з п'ятиденним візитом до Україну, під час якого зустрівся з керівництвом країни, відвідав Харків, Краматорськ, Слов'янськ та Майорськ (три міста в Донецькій області), а також побував на території Донбасу, тимчасово непідконтрольній українській владі.

Це перший візит Верховного комісара ООН у справах біженців в Україну за останні 20 років.

Повний текст інтерв'ю з Ф. Гранді буде опубліковано на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ