Події

Ув’язненого в російській колонії сина Мустафи Джемілєва Хайсера мають звільнити 25 листопада

Син народного депутата України, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер, який відбуває покарання за вбивство в Астраханській колонії, буде звільнений у п'ятницю, 25 листопада, повідомив адвокат Микола Полозов.

"У п'ятницю очікується звільнення четвертого заручника з-поміж десятків незаконно утримуваних у РФ громадян України - Хайсера Джемілєва", - написав М.Полозов на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

У свою чергу, як повідомив адвокат Марк Фейгін у коментарі проекту "Радіо "Свобода" "Крим.Реалії", син М. Джемілєва буде звільнений найближчої п'ятницї, "оскільки термін його ув'язнення закінчується.

Водночас адвокат не виключив можливості виникнення перешкод у процесі звільнення Хайсера Джемілєва.

Як повідомляється, Краснодарський крайовий суд на підставі вердикту присяжних в червні 2015 року засудив сина депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва - Х. Джемілєва - до п'яти років колонії загального режиму за вбивство з необережності, розкрадання і зберігання зброї. У вересні термін був зменшений на півтора року у зв'язку з закінченням строку давності за статтею про вбивство.

Він був відправлений у колонію №10 в Астрахані 11 листопада 2015 року.

У лютому 2016 року Радянський райсуд Астрахані розглядав клопотання про умовно-дострокове звільнення Х. Джемілєва і відхилив його. У квітні обласний суд залишив це рішення без зміни.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2013 року Х. Джемілєв таємно викрав з будинку батька в Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і патрони до нього. Він переніс зброю до свого, сусіднього будинку, де зберігав її на шафі в спальні.

За даними слідства, вдень 27 травня 2013 року Х. Джемілєв дістав і зарядив карабін, після чого почав переміщатися будинком, прицілюючись з вікон через оптичний приціл у птахів та інші об'єкти. Перебуваючи у ванній кімнаті на другому поверсі, підсудний вистрелив з вікна у голову Февзі Едемова, що порався на своєму городі, - друга сім'ї Джемілєвих.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ