Події

Мережа компанії відключена через дії СБУ - "Інтертелеком"

Мережу телекомунікаційного оператора ТОВ "Інтертелеком" відключено через неправомірні, за даними компанії, дії Служби безпеки України.

"Доброго вечора, шановні користувачі. Через неправомірні дії СБУ була відключена мережа компанії Інтертелеком. Просимо вибачення", - повідомляється на сторінці у мережі «Фейсбук» в п'ятницю.

Між тим у "Інтертелеком" не уточнюють коли робота мережі може бути відновлена. "Наразі - терміни відсутні", - повідомили в компанії.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 11 листопада, СБУ перекрила несанкціонований канал зв'язку з тимчасово окупованим Кримом, який, можливо, контролювали спецслужби РФ.

У СБУ уточнили, що під час обшуків у технічних і офісних приміщеннях підприємства телекомпослуг оперативники СБУ виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим. У комерсантів також було вилучено значну суму готівки.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) і ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. "Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - повідомили в СБУ.

ТОВ "Інтертелеком" - національний CDMA-оператор. Надає послуги місцевого і мобільного зв'язку стандарту CDMA, а також бездротовий доступ до Інтернету в усіх регіонах України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ