Події

Заарештовано "тітушку", який у 2014 р. у Києві допомагав "Беркуту" затримувати учасників "Автомайдану"

Суд заарештував жителя м. Черкаси, який у січні 2014 року допомагав працівникам спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС у м. Києві в провокації конфлікту та затриманні із застосуванням насильства шістьох учасників громадського руху "Автомайдан".

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генеральної прокуратури України, у рамках досудового розслідування злочинів працівників правоохоронних органів і суддів, вчинених стосовно учасників Революції гідності, за одним із таких кримінальних проваджень слідчі департаменту 3 листопада 2016 року на підставі постанови слідчого судді затримали жителя м. Черкаси (так званого тітушку), який з 16 вересня 2016 року перебував у розшуку за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

"Зазначену особу підозрюють у тому, що 23.01.2014 виступила пособником працівників підрозділу міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в м. Києві у провокації конфлікту та затриманні із застосуванням насильства шести учасників громадського руху "Автомайдан" і пошкодженні їх транспортних засобів, що мало місце на вул. Щорса в м. Києві, а також давала завідомо неправдиві показання про нібито вчинення цими особами тяжких злочинів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, за клопотанням органу досудового розслідування 4 листопада 2016 року слідчим суддею застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без можливості внесення застави. Досудове розслідування триває.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ