Події

Аваков і Деканоїдзе призупинили призначення Лютого начальником поліції Черкаської області

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе обговорили ситуацію, що склалася після призначення керівництва Головного управління Нацполіції в Черкаській області, та вирішили призупинити дію відповідного наказу для консультацій із громадськістю.

"Вирішено призупинити дію наказу щодо призначення на посаду начальника ГУНП у Черкаській області полковника поліції Валерія Лютого для проведення консультацій. Міністр внутрішніх справ і керівник Нацполіції запрошують громадськість Черкащини для обміну думками із цього приводу, подання позицій та висловлювання аргументів, після чого й буде ухвалено остаточне рішення щодо призначення керівництва ГУНП Черкаської області", - йдеться в оприлюдненій у понеділок на сайті Нацполіції України інформації.

При цьому в МВС і Нацполіції наголосили, що не зважатимуть на тиск і не керуватимуться емоціями під час ухвалення кадрових рішень, "але водночас для них важлива співпраця з громадськістю та готовність дослухатися до аргументів".

Як повідомлялося, 4 листопада в Черкасах місцеві активісти підпалили шини біля будівлі Головного управління Національної поліції в Черкаській області (вул. Смілянська, 57), протестуючи проти призначення головою поліції області полковника В.Лютого, який раніше був радником мера Харкова Геннадія Кернеса.

Як повідомляє громадське об'єднання "Автомайдан-Черкаси", активісти вимагають провести прозорий конкурс на посаду керівника поліції в Черкаській області під контролем громадськості.

Того самого дня Х.Деканоїдзе пообіцяла відреагувати на ситуацію з призначенням нового голови поліції Черкаської області, взявши до уваги думку громадськості. "Ми радитимемося з усіма, зокрема з громадськістю. І приймемо рішення", - сказала Х.Деканоїдзе в коментарі інтернет-виданню "DT.UA".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ