Події

Держкомтелерадіо звільнив гендиректора НТКУ Аласанію

Державний комітет телебачення і радіомовлення схвалив звільнення генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураба Аласанія, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

"Наказ про звільнення З. Аласанії з посади гендиректора НТКУ підписано", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Голова Держкомтелерадіо зазначив, що в п'ятницю відомство отримало від Кабінету Міністрів документи про узгодження урядом звільнення З. Аласанія.

При цьому О. Наливайко додав, що виконувача обов'язків не призначено і наразі щодо цього питання тривють консультації.

Як повідомлялося, 2 листопада Кабмін схвалив звільнення З. Аласанія з посади.

Гендиректор НТКУ 1 листопада заявив про подання заяви про звільнення з посади за власним бажанням через проблеми з бюджетом пісенного конкурсу "Євробачення-2017" і аналогічних труднощів з державним фінансуванням, що формується в Україні на базі НТКУ Громадського телебачення і значним психологічним навантаженням, зважаючи на тиск з боку громадськості і політиків.

Він наголосив, що ніколи не уникав відповідальності і готовий відзвітувати і відповісти за кожен крок у розвитку Громадського ТБ, "за кожну копійку, витрачену на цьому безпрецедентному для країни (від того і повільному) шляху". Менеджер також додав, що за останні 2,5 року в НТКУ зроблено чимало.

Кабмін призначив З. Аласанія генеральним директором НТКУ 26 березня 2014 року. Його кандидатуру запропонували представники медіа-спільноти.

З. Аласанія – журналіст, засновник і директор інформаційного агентства "Медіапорт" (Харків).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ