Події

Віктор Татьков залишив Україну до повідомлення про підозру

Колишній голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков перебуває на лікуванні за кордоном і залишив країну до повідомлення про підозру, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Віктор Татьков перебуває на лікуванні за кордоном. Він покинув країну до того, як йому було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, тому повідомлення було відправлене за місцем його проживання", - повідомив С.Горбатюк агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Водночас керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури зазначив, що захисник В.Татькова спілкувався зі слідчими і надав документи, що свідчать про те, що екс-голова Вищого госпсуду перебуває за кордоном на лікуванні.

При цьому С.Горбатюк наголосив, що як тільки В.Татьков повернеться в Україну, вирішуватиметься питання про обрання йому запобіжного заходу, або ж у слідства з'являться дані, що ця людина переховується від слідства, і тоді буде вжито відповідних заходів.

Як повідомлялося, 18 жовтня працівники департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури України повідомили про підозру в скоєнні злочинів суддям Вищого госпсуду України Артуру Ємельянову та Віктору Татькову, які, обіймаючи посади голови цього суду та його заступника, в 2011-2014 роках незаконно втручалися в систему ухвалення судових рішень.

"Слідство має докази того, що ці особи у 2011-2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ і заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними необхідних зловмисникам неправосудних рішень у господарських судах всіх інстанцій", - написав раніше на своїй сторінці у Facebook генпрокурор України Юрій Луценко.

За словами Ю.Луценка, зазначеним особам повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 Кримінального кодексу України.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook поінформувала, що "нині в кримінальному провадженні вживають заходів щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ