Події

Міятович засмучена новиною про відставку Аласанії

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович (Dunja Mijatović) заявляє, що засмучена новиною про відставку Зураба Аласанії з посади генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ).

"Засмучена новиною про відставку Зураба Аласанії. Він зробив великий внесок у розвиток телеканалу "UA: Перший" в Україні", - написала Д.Міятович на своїй сторінці в соцмережі Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, З.Аласанія заявив, що написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням через проблеми з бюджетом пісенного конкурсу "Євробачення-2017" та аналогічні труднощі з державним фінансуванням формованого в Україні на базі НТКУ Суспільного телебачення і значне психологічне навантаження з огляду на тиск із боку громадськості та політиків.

За його словами, здійснити витрати на проведення в Україні в 2017 р. пісенного конкурсу "Євробачення" "вагою в десятки мільйонів євро" легальним і прозорим шляхом неможливо, і платити свободою - "це за межами мого розуміння відповідальності". "Можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем із бюджетом "Євробачення" і бюджетом майбутнього Суспільного", - пояснив телеменеджер.

З.Аласанія наголосив, що "цей вчинок не є шантажем влади, він є припущенням, що в перехідний період компанію має очолити людина більше компромісна, гнучка, здатна домовлятися і давати раду протилежним інтересам та інтересантам. При цьому гендиректор НТКУ запевнив, що справи він кидати не буде і наступні два тижні передаватиме їх тому, кого буде призначено.

Він наголосив, що ніколи не уникав відповідальності та готовий відзвітувати і відповісти за кожен крок у розбудові Суспільного, "за кожну копійчину, витрачену на цьому безпрецедентному для країни (від того й повільному) шляху". Також менеджер додав, що за минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало.

Кабінет Міністрів України призначив З.Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України 26 березня 2014 р. Кандидатуру З.Аласанії запропонували представники медіаспільноти.

З.Аласанія - журналіст, засновник і директор інформаційного агентства "Медіапорт" (Харків).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ