Події

Експерти Держприкордонслужби України відвідали спільний стратегічно-аналітичний центр із незаконної міграції в Німеччині

Делегація експертів Держприкордонслужби України для реалізації положень Концепції інтегрованого управління кордонами здійснила ознайомчий візит до Загального стратегічно-аналітичного центру із незаконної міграції Німеччини – GASIM.

"Під час візиту делегація ознайомилася з облаштуванням, нормативним врегулюванням діяльності та порядком функціонування аналітичного центру GASIM. Зокрема німецькими колегами представлено порядок діяльності підрозділу оперативної оцінки обстановки, на практиці продемонстровано роботу експертів правоохоронних відомств, що беруть участь у функціонуванні аналітичного центру на прикладі проведення загального аналізу нелегальної міграції громадян однієї з країн походження загрози", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України.

Українські експерти відзначили оперативність і глибину аналізу завдяки всебічній та багатоаспектній оцінці ситуації експертами кількох відомств. "Слід зазначити, що висновки німецьких колег з оцінки міграційної ситуації збігаються з оцінкою експертів Держприкордонслужби", - додали в українському прикордонному відомстві.

У свою чергу, експерти Федеральної поліції оцінили діяльність Держприкордонслужби України та її кроки щодо подальшого розвитку.

"У результаті візиту обидві сторони відзначили ефективності співпраці між Держприкордонслужбою і Федеральною поліцією, а також висловили свої сподівання щодо подальшої плідної співпраці", - йдеться в інформації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ