Події

Індія та Україна домовилися про постачання газотурбінних двигунів для чотирьох фрегатів, які Делі закуповує у Росії

Українське підприємство "Зоря-Машпроект" і міністерство оборони Індії досягли угоди про постачання газотурбінних двигунів для чотирьох фрегатів проекту 11356, що закуповуються Нью-Делі у Росії, повідомляє індійський спеціалізований сайт indiandefensenews.

"Переговори (з Україною) почалися досить давно. Єдиною проблемою була українськоо-російська криза. Тепер ми закупимо енергетичні установки і встановимо їх на кораблі", - цитує видання міністра оборони Індії Манохара Паррикара.

Деталі досягнутих домовленостей в повідомленні не наводяться.

Раніше повідомлялося, що Прибалтійський суднобудівний завод (ПСП, входить до Об'єднаної суднобудівної корпорації) за двома контрактами з Міноборони РФ будував 6 фрегатів проекту 11356 для Чорноморського флоту Росії.

Першу трійку фрегатів, що мають на озброєнні ракетний комплекс "Калібр-НК", побудовано. З другої трійки два перебувають на різних етапах будівництва на ПСП, третій корпус не закладався.

Через те, що Україна не поставила вже оплачені рухові установки для 4 і 5 фрегатів, йшлося про їх продаж Індії з тим, щоб та врегулювала питання про двигуни з Україною.

Міжурядова угода між Росією та Індією про будівництво чотирьох фрегатів для індійських ВМС була підписана 15 жовтня за підсумками російсько-індійського саміту в Гоа. Вона передбачає, що 2 фрегати будуть добудовані на ПСП. Ще 2 корпусу передбачається побудувати на одній з індійських верфей у рамках реалізованої Індією програми Make in India.

Передбачається, що вся "четвірка" отримає на озброєння крилаті ракети "БраМос" російсько-індійського виробництва за участю російської сторони реутовского НВО машинобудування.

Раніше на російських підприємствах вже були побудовані дві трійки фрегатів проекту 11356.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ