Події

Літак "Белавіа" було повернуто до Києва на вимогу СБУ

Літак авіакомпанії "Белавіа", що виконував рейс за маршрутом Київ (Жуляни) – Мінськ, повернувся в аеропорт вильоту на вимогу Служби безпеки України, повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в підрозділі Держпідприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) Украероцентр.

Там уточнили, що в Украерорух надійшла інформація від СБУ про необхідність повернути літак авіакомпанії "Белавіа" на аеродром вильоту і цю вимогу було виконано. Цю інформацію також підтвердили у прес-службі Міністерства інфраструктури України. За докладним коментарем про причини повернення літака у вищезазначених органах рекомендували звернутися в СБУ.

Як повідомлялося, літак авіакомпанії "Белавіа" повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) під загрозою підняти винищувачі, повідомили в прес-службі компанії.

В авіакомпанії розповіли, що згідно з розкладом о 15:25 літак вилетів з аеропорту "Жуляни" в Мінськ.

О 15:36 за 50 км до входу в повітряний простір Республіки Білорусь командиру повітряного судна надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ", що входить до державного підприємства обслуговування повітряного руху "Украерорух", про негайне повернення в аеропорт вильоту без пояснення причин. Також було заявлено, що в разі невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі.

Командир повітряного судна виконав вказівку і о 15:37 розпочав зниження. О 15:55 літак авіакомпанії "Белавіа" приземлився в міжнародному аеропорту "Жуляни".

Як зазначається, після посадки з борту повітряного судна правоохоронні органи України зняли одного пасажира, який є громадянином Вірменії.

Після дозаправки о 16:37 рейс В2-840 вилетів у Мінськ і благополучно приземлився в Національному аеропорту "Мінськ" о 17:33 за місцевим часом.

Щодо знятого з рейсу пасажира, то його, як повідомили в авіакомпанії, правоохоронні органи України відпустили, він вилетів о 19:00 рейсом B2-830 авіакомпанії "Белавіа" в Мінськ.

"Белавіа" має намір вимагати з ДП "Украерорух" відшкодування витрат, пов'язаних із поверненням літака в міжнародний аеропорт "Жуляни", - заявляють в авіакомпанії.

Керівництво авіакомпанії також вибачилося перед пасажирами за незручності.

СБУ поки що не коментувала інцидент.

Водночас голова правління Міжнародної громадської організація "Гражданский союз" Армен Мартиросян, що проживає в Москві, на своїй сторінці в «Фейсбуці» дав зрозуміти, що інцидент був пов'язаний з його особою. "Як і що було ... Що робитиму, розповім після консультацій з юристами", - написав він, виклавши скрін короткого повідомлення про події в Жулянах.

За інформацією ЗМІ, А.Мартиросян співпрацював з інтернет-виданням Україна.РУ, що входить до агентства "Россия Сегодня", публікував уривки з книги екс-глави МВС Віталія Захарченка про "кривавий Майдан" і в період Майдану звертався до екс-президента Віктора Януковича від імені організації "Гражданский союз" із закликами "приборкати "Свободу ", дії якої ведуть до" фашизації суспільства".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ