Події

Розстрочку оплати житлокомпослуг зможуть отримати всі українці без субсидій незалежно від рівня доходів

Можливість розстрочки оплати житлово-комунальних послуг буде в усіх українців, незалежно від їхніх доходів, пояснює міністр юстиції Павло Петренко.

"Можливо, якась сім'я, побачивши платіжку, отримавши розстрочку, збере документи й оформить субсидію, порахувавши, що вони потрапляють під субсидію. Інша сім'я планує свій бюджет так, щоб основне навантаження лягло, приміром, на літній період, або навантаження було рівномірним. Не можна шокувати українців", - сказав міністр у четвер увечері в ефірі "5 каналу".

Відповідаючи на запитання про те, чи зможуть усі українці, незалежно від рівня доходів, отримати розстрочку, П.Петренко сказав: "На цей рік (це перехідний період) можливість отримання розстрочки є у кожного громадянина, навіть якщо у нього високий дохід".

За його словами, людина подає заяву разом із платіжкою, і їй нараховуватиметься 50% від загальної суми комунальних послуг, решта розподіляється на місяці неопалювального сезону.

Як повідомлялося, 19 жовтня Кабінет Міністрів України запровадив можливість оплати в розстрочку житлово-комунальних послуг громадянами, які не отримують житлових субсидій.

За словами голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка, передбачається, що за заявою споживача комунальних послуг він може отримати розстрочку, і в місяць звернення йому необхідно буде сплатити 50% рахунку, а решту необхідно буде сплатити рівномірно протягом квітня-вересня наступного року, до початку наступного опалювального сезону. Таку можливість буде введено для громадян, які не одержують субсидій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ