Події

Троє українських військових дістали поранень у зоні АТО за добу

У зоні проведення АТО на сході України за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів жоден український військовий не загинув, поранення дістали троє, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу не загинув жоден наш військовий, поранення отримали троє", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

А. Лисенко поінформував, що на луганському напрямку двічі обстріляли з мінометів Станицю Луганську Ще один мінометний обстріл з боку противника відбувся у Кримському. У Попаснянському районі супротивник двічі порушив режим тиші і не застосовував важкого озброєння. Загалом за добу на луганському напрямку сталося 5 обстрілів, зокрема 3 - з важкого озброєння.

На донецькому напрямку основні бойові дії відбувалися в Авдіївський промзоні в темний час доби. Крім легкого озброєння, бойовики застосовували міномети, обстрілюючи українських військових одразу з кількох напрямків. Також один ворожий обстріл стався в Луганському.

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку сталися 5 обстрілів, зокрема один - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку неспокійно було поблизу Мар'їнки і на ділянці Павлопіль-Широкине. Обстріл з мінометів і гаубиць бойовики здійснили в Красногорівці і Водяному. Загалом українських військових за добу противник обстріляв з 100 боєприпасів.

"Така деескалація пов'язана з проведенням в Берліні переговорів у Нормандському форматі, і не має характеру стійкої тенденції", - наголосив А. Лисенко.

Загалом за добу на маріупольському напрямку зафіксовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню, 8 з них із застосуванням важкого озброєння.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ