Події

ФДМ пропонує уряду затвердити стартову ціну продажу ОПЗ

Фонд державного майна (ФДМ) України пропонує уряду на засіданні в середу схвалити умови повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) та стартову ціну цього пакета на рівні 5,16 млрд грн ($201,07 млн за поточним офіційним курсом НБУ), повідомив голова ФДМ Ігор Білоус.

"Ви сьогодні почуєте нову ціну на рівні 5,16 млрд грн. Але давайте не забігати наперед, давайте її приймемо, а потім коментуватимемо", - сказав І.Білоус журналістам перед засіданням Кабміну.

Він зазначив, що наразі всі інтересанти - це іноземні компанії.

За словами голови фонду, найбільш гострі питання від потенційних учасників конкурсу - це питання постачання газу та збереження несприятливої кон'юнктури на ринку аміаку і карбаміду - основній продукції, яку випускає ОПЗ.

Як повідомлялося, Фонд держмайна призначив на липень цього року конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), проте він завершився безрезультатно з огляду на відсутність заявок.

І.Білоус спочатку запропонував для повторного конкурсу встановити стартову ціну на рівні близько $150 млн, вважаючи, що в результаті зростання конкуренції після зниження стартової ціни завод може бути продано дорожче ніж за $300-400 млн.

Остаточне рішення про стартову ціну продажу та затвердження умов повторного конкурсу має ухвалити Кабінет Міністрів. Очікувалося, що це відбудеться до кінця вересня, що дало б змогу провести конкурс у першій половині листопада.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ