Події

СБУ затримала на хабарі керівника департаменту ДАБК Полтавської області

Співробітники Служби безпеки України викрили у хабарництві керівника департаменту Державного архітектурно-будівельного контролю України (ДАБК) в Полтавській області.

Як повідомив в п'ятницю прес-центр СБУ, чиновник для отримання "замовлень" створив мережу посередників з колишніх держслужбовців, які працювали в сфері надання та оформлення документів у містобудівній діяльності. Через них чиновник систематично отримував гроші від фізичних та юридичних осіб щодо реєстрації декларації про початок будівництва і про готовність об'єктів до експлуатації.

"Оперативники спецслужби затримали керівника департаменту разом з посередником, яким виявився колишній заступником начальника одного з управлінь Полтавської ОДА, в кафе в обласному центрі. Зловмисники отримували 13 тис. грн від місцевого жителя за реєстрацію декларації про готовність об'єкта до експлуатації", - сказано в повідомленні .

У викритті протиправного механізму правоохоронцям сприяли працівники сектора з питань запобігання та виявлення корупції Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

"На сьогодні ініційована перевірка понад 900 декларацій, зареєстрованих протягом 2016 року", - сказано в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ