Події

Відділення економіки НАНУ підтримало позбавлення Глазьєва звання академіка

Відділення економіки Національної академії наук України підтримало позбавлення радника президента РФ Сергія Глазьєва звання академіка.

"Щойно загальні збори відділення економки НАН України проголосували за позбавлення Сергія Глазьєва почесного звання іноземного члена (академіка) НАН України", - написав колишній міністр економіки України, академік Богдан Данилишин на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, тепер справа за загальними зборами всієї Академії. "Сподіваюся, що Президія НАНУ збере їх (збори - ІФ) негайно, а не чекатиме ще 2 роки, як це було з попереднім зверненням відділення економіки щодо Глазьєва, яке було озвучено ще в липні 2014 року", - зазначив Б.Данилишин.

Раніше віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявляв про намір Кабінету Міністрів звернутися до НАНУ із закликом позбавити С. Глазьєва звання академіка.

С. Глазьєв є іноземним членом НАН України з 2009 року. Радник президента Росії підозрюється в скоєнні особливо тяжких злочинів проти засад національної безпеки України.

Генеральна прокуратура України від 8 серпня 2016 року повідомила про підозру у вчиненні злочинів проти засад національної безпеки України 18 осіб з представників влади та керівництва Збройних сил Російської Федерації, зокрема С. Глазьєва. За інформацією генпрокурора України Юрія Луценка, громадяни РФ підозрюються в скоєнні "особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру і міжнародного правопорядку".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ