Події

Міністр соцполітики наполягає на необхідності монетизації пільг на проїзд у 2017 р.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розраховує на внесення до Верховної Ради законопроекту про монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті до 2017 року.

"Очевидно, необхідно перейти від системи натурального надання преференцій до грошових компенсацій за ті чи ті пільги. У нашому суспільстві є різні пільгові категорії, які мають право на різні види пільг. Якщо їх усіх систематизувати і потім ці пільги монетизувати, тобто виплачувати в грошовій формі, то після цього можна буде сказати, що гроші, виплачені людині, вона може використати як вважає за необхідне, але при цьому сплачує за послуги на рівні з іншими", - сказав він під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві в понеділок.

Міністр зазначив, що у разі пільг на проїзд у транспорті жителі міст мають більше можливостей ними скористатися порівняно із жителями сіл.

Монетизація ж пільг, за словами А.Реви, дасть змогу жителям сіл отримати компенсацію за невикористані пільги.

"Такий законопроект Міністерством соціальної політики розроблено, і після того, як він буде схвалений Кабінетом Міністрів України, його буде подано на розгляд Верховної Ради України, ми сподіваємося до кінця року", - сказав міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ