Події

Голова ПАРЄ: Асамблея має працювати з делегаціями і Росії, і України

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт (Pedro Agramunt) виступає за роботу в організації делегацій і України, і Росії.

"Україна та Росія несуть спільну відповідальність щодо досягнення цієї мети (врегулювання конфлікту - ІФ), і ПАРЄ має продовжувати працювати з представниками обох сторін так, щоб їхні країни робили свою частину роботи для повного виконання Мінських домовленостей", - заявив він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про свою нещодавню поїздку до Росії, голова ПАРЄ зазначив, що вбачає свою роль у забезпеченні рівних прав участі в роботі Асамблеї парламентських делегацій усіх держав-членів Ради Європи.

П.Аграмунт назвав "винятковою" ситуацію, коли парламент Росії вирішив не затверджувати делегацію для сесії Асамблеї, і голосу парламентарів від цієї держави немає в ПАРЄ.

Водночас він висловився за розвиток діалогу.

"Це правда, що наші відносини були затьмарені проблемами, але вони не розірвані і можуть бути налагоджені. Зібравши членів Асамблеї разом, ми зможемо досягти довіри і спільного розуміння того, що мирне та процвітаюче суспільство може бути побудоване лише на фундаменті свободи, демократії, прав людини та верховенства закону", - сказав П.Аграмунт.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ