Події

Дружина екс-голови Київської ОДА Мельничука заявила про його зникнення

Екс-голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук зник, в його будинку відбулися обшуки, повідомила його дружина Галина Мельничук.

Дружина екс-голови Київської ОДА в ефірі телеканалу "112.Україна" в суботу повідомила, що в 4:00 написала заяву про зникнення чоловіка до поліції. За її словами, в останній раз вона розмовляла з ним о 16:30 п'ятниці, 9 вересня. Місцезнаходження М. Мельничука не знають і його помічники.

ТакожГ. Мельничук повідомила, що в їхньому будинку під Києвом з вечора п'ятниці і до 4:00 суботи відбувалися обшуки.

"Мені повідомили пізно ввечері, що в мій будинок потрапили чужі люди, озброєні, які входять до будинку і нікого не впускають. Вони дозволяли собі робити різні речі... коли я дізналася, що тут відбувається, то подзвонила своїй мамі, вона прибула трохи раніше – я була далеко за містом з дітьми – вони її не пустили до хати, дуже некоректним тоном спілкувалися з жінкою і забороняли знімати відео", - розповіла Г.Мельничук.

За її словами, наслідки обшуку – зламані двері, які зараз опечатані, тому всередину без правоохоронців увійти неможливо.

"Те, в чому звинувачують Максима Дмитровича, хабар 200 тис. грн, але я не розумію, чому вони винесли всю зброю, винесли всі дитячі прикраси, понівечили всі меблі всередині", - повідомила дружина екс-голови Київської ОДА.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 9 вересня, правоохоронці затримали на хабарі заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка, який через посередника - начальника управління Департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденка вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

Цієї ж ночі президент України Петро Порошенко підписав указ №389/2016 від 9 вересня про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Ранком у суботу, 10 вересня, генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство розслідує причетність М. Мельничука, що звільнився з посади голови Київської ОДА, до справи його заступника, затриманого на хабарі. "Слідство вивчає роль у цьому злочині голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку", - повідомив Ю. Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ