Події

З Умерова необхідно зняти всі незаконні обвинувачення

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що тепер, після звільнення заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова зі стаціонару психіатричної лікарні м. Сімферополя, необхідно добитися зняття з нього всіх незаконних обвинувачень.

"Міжнародний тиск, акції на підтримку Ільмі подіяли. Тепер важливо зняти з Умерова незаконні обвинувачення", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці у Twitter.

Раніше журналіст Ібрагім Умеров на своїй сторінці у Facebook повідомив про звільнення І.Умерова з психіатричного стаціонару, де його незаконно і примусово тримали протягом трьох тижнів.

Як повідомлялося, в першій половині серпня 2016 року суд у Сімферополі задовольнив клопотання слідчого УФСБ про приміщення 59-річного І.Умерова до стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи. 12 травня працівники ФСБ РФ вручили І.Умерову підписку про невиїзд та відвезли до ФСБ у Сімферополі.

11 серпня суд у Сімферополі на засіданні в четвер задовольнив клопотання слідчого УФСБ про приміщення І.Умерова до стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи.

ЄС закликав окупаційну владу Криму звільнити І.Умерова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ